Recurs la memorie, inaintea alegerilor generale

miercuri, 11 mai 2011

Filiala Fagaras a SCMD - un an de activitate

S.C.M.D
FILIALA 1 FĂGĂRAŞ, LA ZI ANIVERSARĂ

Filiala nr.1 Făgăraş a luat fiinţă pe data de 14.05.2010.
În primul comunicat pe blogul filialei din 17.05.2010, notam:
în prezența delegației SCMD, col.(r) dr. Dogaru Mircea și a lt.col.(r) Apostol Cătalin, a avut loc ședința de înființare a filialei nr.1 Făgăraș, a cadrelor militare în rezervă şi în retragere. Au participat membri fondatori ai filialei, invitați (cadre militare în rezervă din structurile M.Ap.N, M.A.I) şi televiziunile locale… Conducerea filialei le mulţumeşte tuturor şi sperăm într-o colaborare şi cooperare în activitatea viitoare. De asemenea vom coopera cu presa locală, administrația locală și orice organizație care respectă spiritul în care am fost formați (dreptate, legalitate, colaborare, întrajutorare, patriotism şi spirit civic).


Angajamentul pe care l-am luat conştienţi, la înfiinţare, s-a concretizat în creşterea numărului de membri şi acţiuni practice pentru apărarea drepturilor membrilor de sindicat ciuntite pe nedrept de conducerea politică a ţării.
La zi aniversară este moment şi de bilanţ, la un an de la înfiinţare.
Numărul membrilor de sindicat al filialei s-a multiplicat de câteva ori.

Am desfăşurat activităţi de instruire a membrilor, în spiritual prevederilor legale. Am elaborat documentele necesare conducerii şi desfăşurării activităţilor de sindicat . S-a completat baza materială pentru a participa eficient la acţiuni practice. Membrii de sindicat ai filialei au participat cu success la acţiunile din 25.10.2010 şi 01.03.2011 în garnizoana Bucureşti, conduse de SCMD.
Conducerea filialei a organizat acţiuni în instanţă cu statul român, care încearcă să ne schimbe statutul de militari pecum şi acţiunea penală împotriva d-nei gl.bg. Maria Lupu pentru nerespectare legilor privind satutul cadrelor militare în rezervă.
Am avut apariţii în mass-media prin care conducerea filialei a exprimat clar şi concis doleanţele noastre.

În perioada următoare ne vom canaliza activitatea şi acţiunile pentru apărarea drepturilor membrilor de sindicat, conform normelor şi prevederilor legilor comunitare.
Ne vom lupta pentru apăraea democraţiei şi statului de drept în ROMÂNIA, care trebuie să fie unitar, independent şi care să aducă bunăstare cetăţenilor săi, nu pentru intruşi şi trădători de neam şi ţară.
La zi aniversară, conducerea filialei 1 Făgăraş, urează “La mulţi ani” membrilor filialei, salutăm şi sprijinim lupta SCMD şi a tuturor filialelor!



Honor et Patria! Vae victis!




Biroul operativ