Recurs la memorie, inaintea alegerilor generale

miercuri, 7 iulie 2010

ARMATA ROMÂNĂ ÎN DOLIU

sau

DECIMAREA ELITEI MILITARE

 

Astăzi când zona Moldovei este sub ape şi cu ameninţarea inundării unuia din marile oraşe ale ţării, armata a mai pierdut 12 militari din forţele sale de elită, din rândul aviatorilor şi a scafandrilor - paraşutişti.

În condiţiile în care  în care geniştii construiesc poduri, infanteriştii de la Focşani şi artileriştii de la Brăila împreună cu colegii lor de la I.S.U. sau Jandarmerie, cetăţenii oraşului Galaţi chibiţează in barurile din împrejurimi, iar Preşedintele şi Primul Ministru a ţării ceartă pe bieţii sinistraţi.

Comandorul Nicolae JIANU, comandantul Şcolii Militare de Aviaţie de la Boboc, după o imensă carieră de pilot militar în aproape toate garnizoanele cu baze aeriene a ţării, un munte de om cu o extraordinară experienţă, plăteşte alături de ceilalţi militari, grava subfinanţare a armatei.

Pentru cei ce-şi sacrifică permanent viaţa, nu sunt în actuala epocă fonduri, dar pentru persoanele aflate vremelnic la conducerea României se găsesc întotdeauna bani pentru a-şi schimba anual limuzinele, pentru a construi săli de sport la nişte preţuri exorbitante, de către firmele portocalii în sate unde nu mai sunt tineri.

Aşa cum spuneam nu de mult timp, armata a devenit deja un cimitir de fier vechi, dar după cadenţa decesurilor membrilor ei, va deveni în curând doar o frumoasă amintire, când militarii se instruiesc pe avioane AN-2 ce au an de fabricaţie în jurul anilor 1950, aeronavele cu resursă mare de zbor şi fabricate după anii 1980 sunt vândute la preţuri derizorii. Pentru amănunte a se citi articolele „Liber la furat avioane” din  16 iunie 2010 a jurnalistei  Simona FICA şi “MApN îşi ucide piloţii” din  20 iunie 2010 a pilotului militar Valentin VASILESCU , în publicaţia “Exploziv-NEWS” pe care vă recomand să o citiţi în format electronic.

Acum câţiva ani, discutând cu un comandant al unei unităţi militare de aviaţie, comandorul I.C. î-mi povestea că după de au cumpărat un număr de 6 elicoptere MI-8 din unitatea sa, cumpărătorul acestora, un cetăţean din Ucraina, fost pilot militar în armata Uniunii Sovietice, îl întrebă: „…de ce dracu vindeţi aceste bijuterii la aşa preţuri de mici?....”.

Astfel după vânzarea resurselor minerale, a energiei, a industriei, acum este rândul vânzării aurului, argintului şi uraniului de la Roşia Montană şi a ce mai are valoare din dotarea instituţiilor strategice. Pentru sedii noi şi tehnică ultraperformantă din dotarea structurilor de protecţie a demnitarilor, pentru tehnică de ascultare – interceptare din dotarea STS şi pentru alte structuri favorizate, se alocă fonduri substanţiale, pompierii merg la înlăturarea urmărilor dezastrelor cu autospeciale fabricate în anii 1977 – 1980, asistăm, uneori mult prea pasivi, la distrugerea completă a ultimei instituţii care asigură stabilitatea României.

Dragi colegi, vă rog să-mi spuneţi când a fost „genocid şi subminarea economiei naţionale”????. În decembrie 1989 sau altă dată?

Din partea militarilor din garnizoana Făgăraş, transmitem cele mai sincere condoleanţe familiilor îndoliate ale comandorului Nicolae JIANU şi a celorlalţi colegi decedaţi în catastrofa aeriană de la TUZLA.

Dumnezeu să-i odihnească.

Vicepreşedintele filialei 1 Făgăraş a SCMD

Lt. col.(r) Gheorghe Sava

Făgăraş, 06 iulie 2010.