Recurs la memorie, inaintea alegerilor generale

vineri, 5 august 2011

revizuirea constitutiei

COMUNICAT

PRIVIND INITIATIVA DE REVIZUIRE A CONSTITUTIEI

In urma cu un an, fundatia FACIAS si SCMD au lansat ideea revizuirii Constitutiei in baza art.150, in sensul obtinerii suspendarii / demiterii presedintelui si prin vointa populara.

SCMD a demarat propria actiune de strangere a 500.000 semnaturi in acest scop, incluzand si ideea desfiintarii Curtii Constitutionale.

Ulterior ne-am angajat, fata de sindicatele din invatamant si Miscarea Nationala de Rezistenta sa prelungim actiunea prin strangerea a 6000.000 de semnaturi. Dar, ………

La Bucuresti s-a infiintat, legal, Comitetul de Initiativa Cetateneasca, sprijinit si de FACIAS si de SCMD, vizand strangerea de urgenta a 500.000 de semnaturi pentru revizuirea mai multor articole din Constitutie, esential fiind acela de suspendare a presedintelui, prin vointa populara. Prezentam alaturat modelul de “flyer” editat de FACIAS.

Comitetul de Initiativa Cetateneasca obtine, prin cereri de la primarii, dreptul de a raspandi aceste “flyere”, de a instala corturi in localitati si de a strange semnaturi. Dat fiind acordul nostru de colaborare cu fundatia FACIAS, vom pune la dispozitia presedintelui fundatiei, nume de persoane si date de contact, de la fiecare filiala (presedinte si secretar).

In perioada 08 – 15. 08.2011 vom perfecta acordurile privind aceasta actiune in domeniile juridic si logistic. Concluziile vor fi transmise tuturor presedintilor de filiale.

Data fiind urgenta actiunii, care trebuie incheiata in 3 luni, anuntam pe aceasta cale ca, in perioada 08 – 15. 08.2011, Comitetul de Initiativa Cetateneasca va instala corturi si va demara actiunea de strangere de semnaturi in urmatoarele localitati: Tg. Mures, Botosani, Ploiesti, Fagaras, Medgidia, Campulung Moldovenesc, urmand judetele Dambovita, Arges, Dolj, Gorj, Mehedinti, Valcea si Caras Severin.

Transmitem tuturor colegilor rugamintea ca membrii filialelor sa se mobilizeze, sa sprijine prin semnaturi si publicitate in randul camarazilor si cunoscutilor actiunea, urgentand in acelasi timp cu semnarea pe tabelele Comitetului de Initiativa Cetateneasca si completarea tabelelor cu semnaturi ale SCMD.

Presedintii B.O. ale filialelor vor fi contactati de catre presedintele FACIAS.

Cu Dumnezeu inainte, ca nu mai avem nimic de pierdut, doar demnitatea si tara de recastigat!

Honor et Patria! Vae Victis!

Presedintele SCMD