Recurs la memorie, inaintea alegerilor generale

miercuri, 1 iunie 2011

Unde sunteţi voi, generalii mei?

Unde sunteţi voi floarea Armatei Române ?
Voi urmaşii ai lui Gheorghe Avramescu, Constantin Prezan,
Nicolae Şova, Ion Dragalina, David Praporgescu.
Pe voi, actualii GENERALI, vă acuz de trădarea intereselor Armatei Române.
Dumnezeu să va ierte şi să vă lumineze în ceasul al 12-lea.


În suflet, ca un cuţit, mi se răsuceşte aceeasi intrebare:

unde sunteţi voi bravi conducători ai Armatei Române?
Acei oameni la care noi, activi fiind, priveam cu respect ca la nişte zei, pentru care, la ordin, eram în stare să trecem Prutul, Tisa sau Dunărea!

Unde sunt leii de altădată?
Acum, când avem noi nevoie de voi, în loc să fiţi în fruntea luptei pentru onoarea armatei şi a drepturilor noastre de militari rezervişti, ca o masă amorfă, aţi dispărut?
O dată, acum sau la finalul existenţei de rezervist, avem nevoie de voi şi sunteţi muţi, vă ascundeţi sub plapumă. Păi plapumile nu mai sunt plutoanele, companiile, batalioanele, regimentele sau brigăzile pe care le-am comandat sub conducerea voastră, în spatele carora să vă arătaţi curajul şi mândria acum?

Aţi obosit? Aţi căzut seceraţi in lupta cu ………, descoperiţi-vă singuri cauza?
Nu aţi simţit în ianuarie 2011, că vă trece glonţul pe la ureche, că drepturile câştigate cu inteligenţa minţii, sudoarea trupului, dăruirea şi sacrificiul minţii şi trupului, uneori cu sânge pe câmpurile de luptă, înscrise cu literă de lege în cartea sfânta a naţiunii, de către Cuza, sunt aproape de a fi decimate de hoardele de guvernanti, parlamentari etc.?
Vă odihniţi “oscioarele d-voastra cele obosite de atâta conducere a armatei?”.

Sunteţi inconştienţi?
Nu simţiti, că tot ce aţi agonisit o viaţă întregă dăruită apărării ROMÂNIEI, indiferent de sistemul politic, în tăcere, în onoare, demnitate şi cu anumite avantaje, drept recunoaştere a ceace aţi făcut, toate se duc pe apa sâmbetei ?
Aveţi pielea groasă să lăsaţi greul pe umerii foştilor subordonaţi, mai nevoiaşi, apoi să vă bucuraţi dacă vom câştiga această bătălie, bătându-vă cu palmele nemuncite pe piept, arătând poporului –“am mai câştigat o bătălie!”.
Da, vom mai câştiga o bătălie căci eu cred în victoria dreptăţii, dar făra voi, generalii Armatei Române. Voi numai ve-ţi culege roadele, făra nici o implicare directă.

Oare aşa ar fi procedat Şova, Prezan, Avramescu, Dragalina, Praporgescu sau Mociulschi şi alti GENERALI ai ROMÂNIEI?
Nu, pentru că ei nu şi-au câştigat gradele “la apelul de seara” sau “făcutul bocancilor”, prin merite subtile.

Ei AU SCRIS ISTORIA ROMANIEI şi în faţa cărora noi, cei de azi şi de mâine, ne închinăm cu respect.

Cum vă puteţi privi dimineaţa chipul in oglindă?
Cu ochii de trădător al intereselor militarilor, care mai ieri vă adulau, se mândreau cu voi, dar azi, vă privesc cu indiferenţă şi milă (reversul medaliei vă aparţine).

Vă e ruşine sau greu ?
Fiţi alături de noi, cei relativ mai mulți, umiliți, îndemnând la unitate nu la dezbinare. V-am văzut stând pe marginea bulevardului, urmărind pasivi coloanele de pensionari militari ce manifestau. Apoi probabil se apropia ora de siestă, v-aţi îndreptat liniștit pașii spre casă. Gata spectacolul se terminase, ați participat la miting.

Sunteți încordați? Purtaţi în suflet o mare răspundere?
Voi care participați la 2 adunări pe an ale A.N.C.M.R.R. şi acelea pentru a mai strânge o dată cotizația, nu vă puteti expune, să fiți văzuți, de cine știe cine, să fiti filmați, s-ajungeți prin evidențele organelor.
După voi, probabil că foștii subordonați care se țin de procese pentru salvarea pensiilor si demnității lor de militar, participă la adunări în care fac planuri, proiecte, calcule, organizează și participă la mitinguri sacrificându-si timpul, nu sunt ruginiți de atâta Armată.

Vă e teamă să nu va compromită total?
Gradul, uniforma, familia, Țara, căci văd oamenii ăia din piață în ce hal au ajuns câțiva militari care pătează onoarea Armatei Române .
Vai ”tresele … lor, ce răcnesc așa, ca apucații, pentru ce, oare?” Nu vă plac, nu e ordinea cu care sunteți învățați, voi care ați avut funcții de răspundere știți cum trebuie să fie.
Ce solicită?
Menținerea nivelului pensiilor? Aiurea.

Nu vă este jenă?
Oare nu sunteţi aceeaşi plămada cu noi, nu am servit şi nu servim aceeași cauză?
Este de datoria voastră să fiţi in fruntea coloanei. Cu voi am fi mai mulți și mai puternici. Nu vă mai ascundeți în corupta A.N.C.M.R.R., lăsaţi orice sfială, recâştigati-vă respectul nostru și haideți alături de noi.
Avem mai multă nevoie ca oricând de unitate și nu de dezbinare, să fim puternici, să putem învinge și recâștiga respectul terfelit.
Fiţi din S.C.M.D. şi pentru ei!
Col.(r)
Groza Constantin